Prvi Business Hackathon

Microsoft, Podravka, Maistra i Comping povezuju proizvodnju hrane s hotelijerstvom
Ukupno 20 business i IT stručnjaka iz Podravke, Microsofta i Compinga i Maistre u 40 sati radilo na razvoju sustava online naručivanja Podravka jela iz Food Solution segmenta. 
 
U prostorijama Podravke u Koprivnici održan je prvi Business Hackathon Podravke i Microsofta Hrvatska. „Business Hackathon“ nova je Microsoftova inicijativa putem koje lokalni i regionalni Microsoftovi stručnjaci u suradnji s jednim ili više korisnika testiraju nove koncepte i rješenja s novim prihodovnim modelima u okviru konkretnih poslovnih problema. Inovativnost sustava za naručivanje Podravka jela leži u predviđanju asortimana i količine hrane utemeljenom na dotadašnjim narudžbama, profilu gostiju i vrsti ugostiteljskog objekta koji će softver implementirati, što će rezultirati bržim, jednostavnijim i preciznijim naručivanjem jela.
U Hackthonu sudjelovala su tri tima stručnjaka iz Podravke i Microsofta i programeri iz IT tvrtke Comping te iz Maistre. Podravkin projekt Food Solution pokrenut je nedavno, a riječ je o proizvodnji gotovih jela za hotele i toploteke po najvišim nutricionističkim standardima. U kvalitetu ovog rješenja uvjerila se i vodeća hrvatska turistička kompanija Maistra zbog čega se uključila kao partner Hackathona, ponudivši svoje iskustvo s gostima i narudžbom jela kao predložak za rad programera.
Na konferenciji za novinare održanoj 28.lipnja predstavljeni su rezultati tijeka natjecanja kao i planovi za primjenu novonastalog rješenja. Nazočnima su se obratili predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić, direktor Microsofta Hrvatska i Bosna i Hercegovina Ivan Vidaković te predsjednik Uprave Compinga Alojzije Jukić.
„Compingovo aktivno sudjelovanje na prvom Business Hackathonu koje organiziraju Podravka i Microsoft izraz je naše potpune posvećenosti klijentima poput Podravke s kojima ostvarujemo dugogodišnju uspješnu suradnju. Želio bih istaknuti i Compingov status u Microsoftovom Red Carpet Programu rezerviranom samo za „invite-only“ grupaciju partnera koji demonstriraju iznimnu razinu sposobnosti, inovacije i stručnosti na Microsoft Power BI platformi. Upravo taj status omogućio nam je zajednički nastup s Microsoftom i implementaciju servisa za potporu odlučivanju u marketingu i prodaji u Podravki, a koji je temeljen na naprednoj analitičkoj platformi koja uključuje Power BI i Azure Machine Learning. Prvi Business Hackatlon svakako je motivacija i izazov je za Compingove stručnjake u razvoju novih koncepata i rješenja prediktivnih modela koji će koristiti u bržem, jednostavnijem i preciznijem naručivanju Podravkinih gotovih jela iz Food Solution segmenta“ izjavio je Alojzije Jukić, predsjednik uprave Compinga.