Comping dodijelio stipendije izvrsnim studentima

Toni Birka, Kristian Jurišić, Katarina Prusina i Dora Šegović osvojili su Compingove stipendije izvrsnosti.Zagreb, 23. veljače 2017. – Toni Birka, Kristian Jurišić, Katarina Prusina i Dora Šegović osvojili su Compingove stipendije izvrsnosti te su postali dio kompanije koja se već gotovo 30 godina nalazi u vrhu ICT tvrtki u Hrvatskoj. Svečanom dodjelom stipendija završen je natječaj kojeg je Comping raspisao krajem prošle godine, a na koji su se mogli prijaviti izvrsni studenti koji studiraju na FER-u, FOI-u, PMF-u i tehničkim veleučilištima, na smjerovima blisko povezanim s poslovanjem ICT kompanija.

Četvero najboljih studenata zadovoljilo je visoke kriterije natječaja, a na današnjoj svečanosti stipendije im je uručio predsjednik uprave Compinga, Alojzije Jukić, koji je tom prilikom izjavio: „Osim pružanja financijske potpore najboljima, cilj nam je kontinuirano i kvalitetno surađivati s fakultetima i veleučilištima kako bismo već tijekom studiranja prepoznali izvrsne, mlade stručnjake, ponudili im mogućnost dodatnog usavršavanja i stjecanja novih znanja te im na taj način pomogli da budu što uspješniji po završetku fakulteta. Ponosni smo što stipendiranjem studenata sudjelujemo u razvoju domaćih mladih stručnjaka i pomažemo im da ostvare svoje potencijale.“

Toni Birka, redoviti student 3. godine studija računarstva na FERIT Osijek i Kristian Jurišić, redoviti student 3. godine stručnog studija informatike na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu primat će mjesečnu stipendiju u iznosu od 2.000 kuna, dok će Dora Šegović, redovita studentica 4. godine studija elektroenergetike na zagrebačkom FER-u i Katarina Prusina, redovita studentica 4. godine studija fizike i informatike na PMF-u u Zagrebu primati stipendiju u iznosu od 3.000 kuna.

Stipendisti su, uz dobivenu financijsku potporu, postali i dio Compingovog tima, odnosno imaju priliku iskusiti što znači biti dio tvrtke koja svoje poslovanje zasniva na najnaprednijim tehnologijama i najmodernijim trendovima u svijetu. O studentima će se cijelo vrijeme brinuti vrhunski mentori koji će im organizirati i posebna predavanja te će im pomoći u izradi završnih radova, a bit će uključeni i u Compingove projekte i praktični rad s tehnologijama poput Internet of Things, Cloud, Big Data, CRM, Business Analytics, Business Intelligence, Open Source Technologies i drugo.

Dodjela stipendija izvrsnim studentima samo je nastavak Compingovog djelovanja u području društveno odgovornog poslovanja i to prije svega kroz ulaganje u obrazovanje. Prošlog je ljeta tvrtka donirala računala zagrebačkoj osnovnoj školi Grigora Viteza te im je u potpunosti opremila i obnovila informatičku učionicu.

Među brojnim uzvanicima današnje svečanosti u Compingu bili su i izv. prof. dr. sc. Hrvoje Džapo, voditelj Centra karijera FER-a te mr.sc. Goran Malčić, prodekan za nastavu i studente Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.