Anti-fraud panel rasprava – LAŽI MI! Jesu li hrvatske organizacije svjesne prijevara koje im se događaju?

07.06.2021 -

Istraživanja pokazuju kako trend rasta prijevara ne da se zaustavlja, već je i snažno porastao u jeku COVID krize i masovne digitalizacije. Međutim, procesi detekcija prijevara i ignoriranje implementacije sofisticiranih alata za prepoznavanje sumnjivih aktivnosti i prevenciju prijevara te uključivanje vrhunskih anti-fraud stručnjaka u nekim granama i industrijama, tvrtke i organizacije stavlja u rizičan i osjetljiv položaj. Zato smo okupili anti-fraud stručnjake koji će se na panel diskusiji „LAŽI MI! Jesu li hrvatske organizacije svjesne prijevara koje im se događaju?“ obraditi ovu temu i odgovoriti na pitanja:

 • Koje su industrije i organizacije najizloženije prijevarama
 • Koji su oblici najčešćih prijevara
 • Kako prevenirati prijevare

Budite s nama 7.7. u 10 sati!
Sudjelovanje je besplatno.


Registrirajte se putem Entrio sustava, a mi ćemo vam nekoliko dana prije eventa i na sami dan eventa poslati link za streamanje.

4-persone-hires.jpg

MODERATOR

Raspravu će moderirati Matija Jurin, Compingov Senior Business Development Manager. Nakon dugog staža u Croatia osiguranju, najvećem osiguranju u Adriatic regiji, Matija nam se pridružio kao čelna osoba za anti-fraud projekte. Počevši od stručnjaka za kontroling, zaljubio se u analitiku te s vremenom postao glavni poslovni analitičar. Otkrivajući kroz analitičke modele anomalije i mnoge prijevarne modele, postao je menadžer odjela za borbu protiv prijevara.

SUDIONICI

Grozdana Marić, vodi SAS tim Fraud & Security Intelligence stručnjaka u CEMEA regiji (Central Eastern Europe, Russia, Middle East & Africa). Prije dolaska u SAS, Grozdana je radila 18 godina u bankarskom sektoru, tvrtkama PBZ Card i Intesa Sanpaolo Card na poslovima upravljanja operativnim i kreditnim rizicima, sprječavanju prijevara, upravljanja rizikom eksternalizacije te upravljanja kontinuiteta poslovanja.

Dr. sc. Josip Pavliček, profesor na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu. Kriminalist s više od 25 godina radnog iskustva u Ministarstvu unutarnjih poslova, specijaliziran za primjenu metodologije istražnog intervjuiranja i metoda za detekciju laganja. Vanjski suradnik i gost predavač na nekoliko fakulteta, predavač na brojnim stručnim i znanstvenim skupovima, seminarima, radionicama, webinarima za policijske službenike, carinske službenike, djelatnike osiguravajućih društava i druge stručnjake iz područja sigurnosti. Autor više knjiga i brojnih znanstvenih i stručnih radova iz područja kriminalistike.

Kristijan Oslić ima ekstenzivno iskustvo u industriji osiguranja. Započevši kao procjenitelj šteta stekao je bogato iskustvo kao stručnjak u području financijskih i osiguravateljskih usluga. Trenutačno je na poziciji direktora Službe za prevenciju zlouporaba i unapređenja procesa obrade šteta te je i stalni sudski vještak za promet, tehniku i procjenu motornih vozila i plovila.

Kome bi ova rasprava mogla biti korisna?

Za CEO-e

Voditelje IT-ja

Voditelje financija

Poslovne analitičare

Porezne stručnjake

Stručnjake za kontroling

Anti-fraud stručnjake

i sve koje žele naučiti više!