Comping je petu godinu za redom dodijelio stipendiju

04.03.2021

Zagreb, 4.ožujka 2021. David Ban novi je stipendist Compinga. David je četvrta godina integriranog studija Kemije i Fizike na Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Sveučilišta u Zagrebu. Potpisivanjem ugovora završen je natječaj na koji se prijavilo dvadesetak izvrsnih i motiviranih studenata preddiplomskog ili diplomskog studija iz nekog od STEM područja (računarstvo, računarsko inženjerstvo, elektrotehnika, matematika, fizika ili informacijske tehnologije) a čiji je prosjek ocjena u dosadašnjem studiju bio 3.5 ili viši.

Compingov program stipendija osim financijskog benefita omogućuje studentima stjecanje radnog iskustva prije završetka fakulteta radeći na aktualnim projektima, odabir radnog mjesta u skladu s vlastitim preferencijama te upoznavanje s budućim kolegama, stoga je prijelaz s fakulteta na prvo radno mjesto puno ugodniji.

WhatsApp Image 2021-03-04 at 11.37.58.jpeg

Do sada je kroz program stipendija prošlo 14 studenata, a uspješnost programa potvrđuje činjenica da je trenutno sedam bivših stipendista zaposleno u Compingu, dok će ih se još troje priključiti ove godine po završetku studija. Comping u prosjeku svakog studenta stipendira 20 mjeseci, a financijski iznos mjesečne stipendije povećava se sa svakom godinom studija.

''Program stipendija naš je odgovor na tržište rada koje je nakon godinu dana borbe s pandemijom postalo još izazovnije za mlade stručnjake. Želimo da naši stipendisti ostvaruju svoje potencijale i grade kompetentnost upoznajući se pritom s Compingovim projektima i kulturom rada. Njihov napredak kontinuirano pratimo i izrazito smo zadovoljni uspješnošću programa.'', rekao je predsjednik uprave Compinga Alojzije Jukić.

Komunikacija sa stipendistima tijekom njihovog studija ključan je dio procesa kontinuiranog praćenja. Neposredno prije završetka studija, sa svakim stipendistom razmjene se očekivanja oko područja rada u kojem se usklađuju željele i preferencije stipendista s trenutnim potrebama Compinga. Budući da se svaki stipendist ciljano bira, a njihov napredak kontinuirano prati, moguće je brže napredovati te se usavršavati u željenom smjeru.

Od stipendistice do Product Managerice

dora.jpg

Primjer toga je Dora Šegović, stipendistica iz 2017. godine koju je Comping stipendirao tijekom diplomskog studija na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Nakon završenog fakulteta 2019. godine, započela je svoju karijeru u Compingu, a ove godine promaknuta je za Product Managericu.
''Compingova stipendija prvenstveno mi je olakšala studentski život i učinila ga najljepšim periodom života, ali neću se požaliti niti na ovaj u kojem se nalazim trenutno! Osim materijalne motivacije, kao Compingovoj stipendistici konstantno su mi pristizali pozivi na domjenke, team buildinge, ali i veslačka natjecanja te sam imala priliku upoznati svoje buduće kolege u neformalnom okruženju zbog čega sam se čak i veselila zamijeniti studentski outfit onim uredskim. Sretna sam što me je predsjednik uprave Alojzije Jukić, u ranim stadijima ulaska u svijet Interneta stvari uključio u razgovore za potencijalnu suradnju sa Zavodom za elektroničke sustave i obradbu informacija s FER-a pa sam dobila širu sliku, a što je kasnije postalo i core moga posla. Kroz proces testiranja i intervjuiranja prilikom razgovora za stipendiju Comping je dobio uvid u moje kompetencije i vještine, a odabirom za stipendista ja sam dobila sigurnost prvog zaposlenja. Kada je došao trenutak razgovora o poslu prilikom završetka mog studija, nisam imala straha iskazati svoje želje i afinitete tj. smjer u kojem bih se razvijala i možda sam pogodila smjer, ali sigurno je tomu jako doprinijelo i mentorstvo koje sam dobila u Compingu.''