Comping osvojio VMware Cloud Foundation nagradu i ostvario novu kompetenciju

21.05.2021

Potvrdili smo našu stručnost u domeni isporuke virtualnih infrastrukturnih rješenja te je Comping stekao kompetenciju Master Service Data Center Virtualization za virtualizaciju podatkovnog centra. Time smo pokazali odlučnost i posvećenost konstantnom usavršavanju naših zaposlenika na području digitalne transformacije kako bismo krajnjem korisniku mogli isporučivati optimalna i najmodernija rješenja i usluge u domeni VMware tehnologije. Kompetencija MSC DC Virtualization vezana je uz virtualna infrastrukturna rješenja (VMware vSphere okolina) s naglaskom na duboko razumijevanje načela dizajniranja i upravljanja oblakom te njihova primjena.

Osim ostvarenih novih kompetencija, na ovogodišnjoj dodjeli nagrada VMware Adriatics & Bulgaria Partner Awards za najbolje regionalne VMware partnere u 2020. godini, Comping je osvojio nagradu u kategoriji VCF (VMware Cloud Foundation). Riječ je o integraciji nekoliko rješenja već prisutnih na tržištu. Temelj je klasično vSphere okruženje (virtualizacija poslužitelja) koje se nastavlja komponentom za virtualizaciju storagea (vSAN) i komponentom koja je sami pionir u virtualizaciji cijelog mrežnog segmenta (NSX). U sklopu rješenja implementirano je rješenje za automatizaciju cijele okoline (vRealize).

Neki od benefita ovog rješenja su skalabilnost, fleksibilnost, sigurnost, visoka razina automatizacije te mogućnost prihvaćanja svih workloada. Bitno je napomenuti kako u domeni hibridnog clouda korisnik koji ima ovakav sustav on premise može napraviti konekciju i migrirati servise u public cloud. Samim time u takvo okruženje može se uklopiti business continuity ili disaster recovery.

Znanje naših stručnjaka i posvećenost daljnjem napretku naših rješenja iz domene virtualnih infrastrukturnih rješenja prepoznati su ovim kompetencijama i nagradama, a sigurni smo da ćemo u budućnosti nastaviti naše usavršavanje u tom području te još uspješnije surađivati s VMwareom.