Kako se borimo s coronom iz digitalnih ureda

26.03.2020

Događaji s kojima se suočavamo posljednjih tjedana nalikuju na apokaliptičnu seriju B produkcije, ali nažalost, CTRL+F4 ne funkcionira. Ipak, činjenica je da ćemo proći kroz ovo, a kako bismo zaštitili zdravlje, neophodno je još jače naglasiti solidarnost i zajedništvo kao prvu stavku djelovanja i poslovanja. Socijalno distanciranje ne smije značiti i izolaciju od naših bližnjih i kolega.


Zbog toga smo osmislili nekoliko inicijativa pod nazivom I to će proći kako bismo prenijeli dobru atmosferu iz fizičkog prostora u online kraljevstvo. Osim što smo se pobrinuli da se poslovni zadaci i rad naših korisnika odvijaju i dalje efikasno, vodimo računa i da interna dvosmjerna komunikacija i dalje teče. Dajemo si podršku i u našem virtualnom uredu nasmijemo jedni druge te posuđujemo digitalno uho. Obavještavamo sve odjele što se događa s njihovim kolegama, na kojim su zadacima, a i kako izgleda rad od doma kako bismo svi bili up-to-date s informacijama koje bi uobičajeno saznali na sastancima i neformalnim druženjima.


Naše je sjedište u Zagrebu i najveći dio zaposlenika tu i živi te je bio izložen dodatnom šoku potresa. Zbog toga je naša Ana, certificirana coachica koja se godinama aktivno bavi područjem emocionalne inteligencije osmislila radionice na kojima će obraditi teme kako se nositi s emocijama u kaosu i kako prevenirati stresne reakcije. U tjednom newsletteru šaljemo prijedloge kako ispuniti slobodno vrijeme kvalitetnim sadržajima i fotografije kako se snalazimo u ovim okolnostima. Bitno je vrijeme ispuniti i aktivnostima koje nisu isključivo vezane uz posao.


Compingova najveća vrijednost su ljudi i zajedništvo koje njeguju. Možemo se držati zajedno i na više od dva metra razmaka!