Mladi hrvatski robotičari sudjelovali na svjetskom natjecanju RoboCup Junior Montreal

16.07.2018

Ivan Matošević i Goran Vukmanović, mladi robotičari iz OŠ Dobriša Cesarić u Zagrebu su uspješno sudjelovali na robotičarskom natjecanju koje se održalo u lipnju u Montrealu. 

Comping je mladim robotičarima financijski pomogao kako bi ostvarili svoje snove i bili dio svjetskog natjecanja. Robotičari su dobili priliku steći vrijedno iskustvo i usporediti svoja znanja i vještine s natjecateljima iz cijeloga svijeta. Ivan i Goran su se natjecali u zahtjevnoj multidisciplinarnoj kategoriji, OnStage Preliminary pod mentorstvom svoje profesorice Sonje Pavlić. Za kategoriju je bilo potrebno osmisliti predstavu te ju održati na pozornici, samostalno izraditi robote za predstavu, programirati ih, izraditi tehničku dokumentaciju i poster, održati Powerpoint prezentacije, tehničku demonstraciju i tehnički intervju te se predstaviti međunarodnom timu od pet sudaca na engleskom jeziku.

Dečkima je nagrada izmaknula, ali su briljirali u tehničkoj demonstraciji i tehničkom intervjuu. Pokazali su zavidnu razinu znanja, iako su bili među najmlađim natjecateljima. 

Comping čestita mladićima na uspjehu te nastavlja pratiti i poticati mlade hrvatske nade na njihovom putu do uspjeha.