Sigurna pohrana podataka i arhiviranje

Današnje suvremeno poslovanje obilježava sve veći rast količine podataka, zahtjeva za njihovom sigurnosti te obveze poštivanja zakonske regulative. Tvrtke se suočavaju s višestrukim izazovima sigurne pohrane i protekcije njihovih korporativnih podataka. S jedne strane nalazi se količina dnevno kreiranih podataka koja raste eksponencijalno, dok je na drugoj strani kontinuiran pritisak na smanjenje IT proračuna i povećanje efikasnosti.

Zaštita podataka je poslovni imperativ sada više nego ikada do sad.

U slučaju neadekvatnog odnosno nestručnog upravljanja zaštitom korporativnih podataka, može doći do ozbiljnih pravnih posljedica. Odnosno u slučaju gubitka aktivnih poslovnih podataka može se dogoditi djelomični prekida poslovanja pa čak i potpuni kolaps i gašenje poslovanja.

Trebate li zaštitu podataka vašeg poslovanja u mogućnosti smo Vam ponuditi naša poslovna rješenja kreirana na vrhunskim platformama naših poslovnih partnera kao što je Hewlett Packard, Microsoft, Veeam i dr. pokrivajući sve operativne sustave i baze, brojne aplikativne integracije za konzistentan backup i point-in-time recovery.

Implementacijom rješenja omogućiti ćete svojoj tvrtki slijedeće:
  • optimizaciju troškova
  • skraćenje vremena potrebnog za pristup i pretraživanje arhiviranih elektroničkih poruka
  • smanjenje količine elektroničke pošte pohranjenih na poslužiteljima elektroničke pošte
  • centralizirano arhiviranje elektroničkih poruka bez potrebe za izradom lokalnih arhiva elektroničke pošte
  • rješava probleme vezane uz ograničenja veličine pretinca elektroničke pošte
  • centralizirano upravljanje sadržajima elektroničke pošte
  • skraćenje vremena potrebno za pohranu (sigurnosna kopija) i povrat podataka u slučaju nepogode.
  • usklađenost s regulativom

Obzirom na trendove u IT-u naglasili bismo tehnološke mogućnosti integracije s virtualnim okolinama, te deduplikaciju hardversku i softversku kojom bi se značajno mogli ublažiti učinci enormnog rasta količine podataka smanjujući količinu medija za pohranu (traka i diskova) i „backup window-a“, te u slučaju pohrane podataka s udaljene lokacije, koristeći deduplikaciju na izvoru informacija smanjuje se i promet te zahtjevi za propusnost mreže. Za najzahtjevnije korisnike nudimo i Disk staging D2D2T rješenja kojima se mogu dodatno povećati performanse pohrane podataka - RTO i RPO.