Upravljanje profitabilnošću banaka (IBM SPSS, IBM TM1)

Profitabilnost, zarada, dobit i očuvanje vrijednosti uloženog kapitala dioničara svakoj su banci primarni ciljevi poslovanja.
Direktori financija u svakom trenutku žele imati informaciju o smjeru kretanja organizacije; trenutno stanje, što će se dogoditi, kada će se dogoditi i zašto će se nešto dogoditi. Navedene informacije potrebno je imati dovoljno rano kako bi se pravovremeno reagiralo i djelovalo s ciljem ispunjavanja postavljenih ciljeva organizacije.

S Compingovim rješenjem za upravljanje profitabilnošću banaka, financijski direktori i djelatnici iz odjela kontrolinga mogu predvidjeti jaz u performansama organizacije, analizirati trenutne uvjete i moguće alternative. Na temelju dobivenih informacija omogućeno je operativno i financijsko upravljanje organizacijom kao i podešavanje i optimiziranje postignutih rezultata u odnosu na planove, ciljeve, resurse i troškove.

Implementacijom ovog rješenja nudi se mogućnost izračuna profitabilnosti na nivou partije. Podaci - pokazatelji profitabilnosti i simulacije dobivene korištenjem modela uz projektom definirane mehanizme raspodjele kao što su interne transferne cijene i sustav raspodjele troškova, služe banci za strateške odluke. Povećanje dobiti, optimiziranje profitnih centara i proizvoda te maksimiziranje cjelokupnog poslovnog odnosa sa klijentom u konačnici su rezultati uspješnog korištenja rješenja za upravljanje profitabilnošću.

Ključan dio ovog rješenja je – kalkulator profitabilnosti koji efikasno izrađuje izvješće o profitabilnosti na nivou partije. Rješenje koristi metodologiju izrade temeljenu na najboljim svjetskim praksama te se model prilagođava potrebama i pravilima banaka tijekom implementacije. U skladu sa najboljim praksama upravljačkog računovodstva i u skladu s zakonskim propisima model izračunava troškove financiranja, troškove vezane uz kreditni rizik te ne-kamatne troškove na temelju cijena operacija i/ili rasporeda po ključevima. Također, izračunava i definira razne pokazatelje profitabilnosti kao što su Net Incoime After Taxing (NIAT), Risk-Adjusted Return On Capital (RAROC), Economic Value Added (EVA).
Sve izračunate mjere agregirane su multi-dimenzionalnoj OLAP kocki kako bi se podržali visoki zahtjevi za analizom, simulacijama i izvještavanjem.

Cijela platforma Comping rješenja za upravljanje profitabilnošću banaka je integrirana i temeljena na IBM tehnologijama – SPSS model ubacuje se u TM1 za potrebe izračuna profitabilnosti → TM1 računa pokazatelje profitabilnosti → SPSS koristi pokazatelje profitabilnosti izračunate u TM1 u prediktivnim modelima za poboljšanje profitabilnosti.

Ugrađeni Comping modeli prediktivne analitike:
  • Model segmentacije klijenata
  • Prediktivni model za određivanje profitabilnih klijenata
  • Asocijativni model i analize za određivanje profitabilnih proizvoda
Overview > Lorem ipsum dolor sit amet Category Category Category Category > Family > Family > Product

Business Units

No Results

Products

No Results

Resources

No Results

{{zval(FAM.category_display_name)}}
{{zval(PRO.product_summary_header)}}

Additional Resources

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Additional Resources

Additional ResourcesContact Us

Contact us today if you have questions about IBM Products and Services. A representative from Comping will respond as soon as possible with answers to your questions.
Contact us
X

Thank You

A representative will be contacting you shortly.
X

Please fill out the form below to get access to

DOWNLOAD

Click the link below to download

DOWNLOAD